Η Ιστορία μας

Mark Morris, Sr.

Dr. Mark Morris Sr.

Ο Dr. Morris, που γεννήθηκε το 1901, ήταν οραματιστής στον τομέα της κλινικής διατροφής. Είχε την πεποίθηση ότι η διατροφή μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώνει τις ζωές των κατοικιδίων που έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας. Σε μια εποχή που οι περισσότερες κτηνιατρικές εργασίες περιστρέφονταν γύρω από τα ζώα φάρμας, αυτός σκέφτηκε να φροντίσει τα ζώα συντροφιάς και τους ιδιοκτήτες τους, ανοίγοντας το νοσοκομείο Raritan για ζώα στο Edison, New Jersey, το 1928. Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν μόλις το δεύτερο νοσοκομείο στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκλειστικά για μικρά ζώα.

Ο Dr. Morris είχε νέες ιδέες για τη διαχείριση παθήσεων σε ζώα συντροφιάς. Συνεργάστηκε με τον Dr. Jim Allison στο τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Rutgers αναπτύσσοντας τεχνικές για τη διάγνωση ασθενειών σε μικρά ζώα. Οι ιδέες του ήταν νέες και δεν γίνονταν πάντα καλά αποδεκτές, αλλά ο Dr. Morris σύντομα καθιερώθηκε ως αυθεντία στις τροφές για κατοικίδια.

Science Diet™ Products

Μετά την ένωσή του με τη Hill Packing Company στην Topeka του Kansas, γα την κονσερβοποίηση των τροφών του για κατοικίδια, ο Dr. Morris ίδρυσε ένα ίδρυμα για την προστασία των μικρών ζώων. Το Morris Animal Foundation (Morris ‘Ιδρυμα για τα Ζώα) συνεχίζει να παρέχει χρηματοδότηση για την έρευνα για τα μικρά ζώα, την έρευνα για την άγρια ζωή και χρηματοδότηση για υποτροφίες σπουδαστών κτηνιατρικής. Σήμερα είναι το μεγαλύτερο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα στον κόσμο για μελέτες σχετικά με την υγεία των ζώων συντροφιάς και της άγριας ζωής, με το ποσό της χρηματοδότησης να πλησιάζει τα 50 εκατομμύρια δολάρια από την ίδρυσή του το 1948.

Dr. Mark Morris, Sr.

Σε όλη του τη ζωή, ο Dr. Morris ήταν ενεργός στο στίβο των μικρών ζώων. Ήταν ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Νοσοκομείων Ζώων (American Animal Hospital Association, AAHA) και πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ένωσης (American Veterinary Medical Association, AVMA). Επίσης ηγείτο επιτροπής για την καθιέρωση διατροφικών προτύπων για τις τροφές κατοικιδίων και αυτές οι προσπάθειες αργότερα αποτέλεσαν τη βάση που χρησιμοποιείται σήμερα από την Ένωση Αμερικανών Αξιωματούχων ελέγχου τροφών (American Feed Control Officials, AAFCO).

Ο Dr. Morris πέθανε το 1993 σε ηλικία 92 ετών.