Η Ιστορία μας

Εμπνευσμένη από ένα σκύλο-οδηγό

Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, ο Morris Frank, ένας τυφλός νέος άνδρας, έκανε περιοδεία στη χώρα με το σκύλο-οδηγό του Μπάντι με σκοπό να προωθήσει την ιδέα των σκύλων Seeing Eye. Ωστόσο, η Μπάντι, ένας Γερμανικός Ποιμενικός, υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια και ο κος Frank ζήτηση τη βοήθεια του Dr. Mark Morris Sr. Ο Dr. Morris είχε την πεποίθηση ότι η ασθένεια της Μπάντι οφειλόταν στην κακή διατροφή, γι' αυτό μαζί με τη σύζυγό του, Louise Morris, ανέπτυξε μια νέα τροφή για κατοικίδια, στην κουζίνα τους. Η Louise και άλλες τρεις γυναίκες συνέχισαν να παρασκευάζουν την τροφή στο υπόγειο της οικογένειας Morris, αποθηκεύοντάς την σε βάζα Ball. Η τροφή Raritan Ration B ήταν ο πρόδρομος της τροφής Hill's® Prescription Diet k/d Canine και αναπτύχθηκε για σκύλους με νεφρική βλάβη και ανεπάρκεια.

Ο Dr. Morris ταχυδρομούσε την τροφή στον κύριο Frank, που περιόδευε τη χώρα μαζί με τη Μπάντι. Ωστόσο,τα βάζα συχνά έσπαζαν κατά τη μεταφορά. Ο Morris Frank κανόνισε τότε να αποσταλούν στο Dr. Morris αρκετές χιλιάδες κονσέρβες και μια χειροκίνητη μηχανή κονσερβοποίησης. Το προσωπικό του τότε άρχισε να παράγει την τροφή σε κονσέρβες.

 

Μια νέα Συνεργασία

Έτσι, το 1948, ο Dr. Morris υπέγραψε μια σύμβαση με τον Bunsen Hill της Hill Packing Company στην Topeka, Kansas, για κονσερβοποίηση της τροφής με ένα νέο όνομα, Canine k/d™, και έδωσε την άδεια στη Hill να παράγει τις τροφές για σκύλους που είχε δημιουργήσει.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο συνεταιρισμός μεταξύ του Dr. Morris και της Hill Packing Company εξελίχθηκε στη Hill's™ Pet Nutrition, και συνέχισε να μεγαλώνει και να προσθέτει νέες συνθέσεις θεραπευτικών τροφών κατοικιδίων στη γραμμή των προϊόντων Prescription Diet™. Ο Dr. Morris δημιούργησε ένα ερευνητικό εργαστήριο στην Topeka το 1951, όταν ήταν διαθέσιμες τέσσερις τροφές Prescription Diet για σκύλους.

Ο γιος του Dr. Morris, ο Dr. Mark Morris Jr., συνέχισε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Hill's Pet Nutrition για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες. Ο νεότερος Dr. Morris παρατήρησε ότι υπήρχε ζήτηση για σταθερής σύστασης, υψηλής ποιότητας τροφή κατοικιδίων για χρήση στην έρευνα. Ως αποτέλεσμα, ανέπτυξε μια τροφή για υγιή κατοικίδια. Το 1968, η διάθεση της σειράς των τροφών που παρασκεύαζε η εταιρεία γινόταν μέσω κτηνιάτρων και επαγγελματιών στο χώρο των κατοικιδίων, με την ονομασία Hill's™ Science Diet™. Η σειρά τροφών συνέχισε να αναπτύσσεται, και σήμερα περιλαμβάνει περισσότερες από 50 τροφές κατοικιδίων με ειδική σύνθεση για πολλά στάδια ζωής και για εξειδικευμένες ανάγκες σε υγιή κατοικίδια.

Ιστορικό διατροφής κατοικίδιων ζώων Hills

Η Hill’s σήμερα

Το 1976, η εταιρεία Colgate-Palmolive εξαγόρασε τη Hill's Pet Nutrition. Σήμερα, τα προϊόντα διατροφής κατοικιδίων της Hill's™ είναι διαθέσιμα σε 86 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι πωλήσεις της εταιρείας έφθασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 1999 και συνεχίζουν να αυξάνονται. Οι κτηνίατροι σε όλο τον κόσμο συνιστούν και χορηγούν στα δικά τους κατοικίδια προϊόντα της Hill's περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη μάρκα τροφής κατοικιδίων.

Στο Hill's Pet Nutrition Center στην Topeka, Kansas, ένα προσωπικό από κτηνιάτρους και πιστοποιημένους ειδικούς στον τομέα της διατροφής και της εσωτερικής παθολογίας συνεργάζονται με έναν αριθμό κατοικιδίων συντροφιάς με σκοπό να αναπτύσσουν θρεπτικές και γευστικές τροφές κατοικιδίων. Κάθε κατοικίδιο συντροφιάς έχει μια ομάδα για να του παρέχει καθαρό, ευρύχωρο χώρο διαβίωσης, περιοχές άσκησης και μια διαδρομή άσκησης ευκινησίας. Οι διεθνούς επιπέδου εγκαταστάσεις επίσης στεγάζουν ένα πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρικό νοσοκομείο το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Αμερικανική Ένωση Νοσοκομείων Ζώων (American Animal Hospital Association, AAHA) — κάτι που επιβεβαιώνει ότι συμμορφώνεται με τα ανώτατα πρότυπα των σημερινών μικρών κτηνιατρικών νοσοκομείων.

Σήμερα, η Hill's Pet Nutrition συνεχίζει την παράδοση της φροντίδας που ξεκίνησε το 1939 με έναν αξιοθαύμαστο κτηνίατρο. Οι τροφές κατοικιδίων μας Prescription Diet™, Science Plan™ and Ideal Balance™ προσφέρουν την ανώτατης ποιότητας διατροφή κατοικιδίων που είναι διαθέσιμη.

 

®/ ™ Το Seeing Eye είναι εμπορικό σήμα ιδιοκτησίας της Seeing Eye, Inc. Το Ball είναι εμπορικό σήμα ιδιοκτησίας της Ball Corporation.