Υιοθετώντας μια ενήλικη γάτα

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.)

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Με μια ενήλικη γάτα θα έχετε μια ιδέα της ιδιοσυγκρασίας της αμέσως. Ένα γατάκι που μπορεί να συμπεριφέρεται με έναν τρόπο όσο είναι νέο, όταν μεγαλώσει μπορεί να αλλάξει σημαντικά (κι όχι πάντα προς το καλύτερο!). Η προσωπικότητα μιας ενήλικης γάτας θα είναι πιο σταθερή, και θα μπορείτε να υπολογίσετε οποιαδήποτε γνωρίσματα και ιδιοτροπίες μέσω της αλληλεπίδρασης με το προσωπικό του καταφυγίου.

Πιο εύκολη

Ένας άλλος λόγος για την επιλογής μιας ενήλικης γάτας αντί για ένα γατάκι, ειλικρινά, είναι η λιγότερη δουλειά. Τα γατάκια χρειάζονται πολλή προσοχή για να διατηρούνται σε διέγερση και χωρίς μπελάδες. Μια ενήλικη γάτα είναι πιθανόν ευκολότερη για έναν κηδεμόνα που δεν έχει πολύ χρόνο ή ενέργεια.

Οι ενήλικες γάτες είναι σπάνιες στα καταφύγια, είτε επειδή κάτι τρέχει με αυτές είτε λόγω της προσωπικότητάς τους. Συνήθως είναι φιλικές και κοινωνικές που θα ήθελαν να αποτελέσουν μέρος μιας νέας οικογένειας.

Προσωπικότητα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξετε όταν υιοθετείτε μια γάτα είναι μια προσωπικότητα που σας ταιριάζει. Το προσωπικό του καταφυγίου θα σας δώσει μια ιδέα της ιδιοσυγκρασίας της γάτας. Θα μπορέσουν να σας πουν αν είναι καλή με άλλα ζώα ή είναι καλύτερο να μένει μόνη της. Θα σας πουν επίσης αν είναι πολύ εξαρτημένη ή πιο χαλαρή. Αν φέρνετε μια νέα γάτα σε ένα σπίτι το οποίο ήδη έχει γάτες και σκύλους, ψάξτε για μία γάτα που έχει ζήσει με άλλα ζώα στο παρελθόν. Ανεξάρτητα από το υπόβαθρό της, οποιαδήποτε γάτα θα είναι πιο χαρούμενη σε ένα καλό σπίτι παρά στο καταφύγιο.

Γνωριστείτε μεταξύ σας

Περάστε κάποιο χρόνο μόνοι με τη γάτα ή τις γάτες που θέλετε να πάρετε σπίτι. Ρωτήστε το προσωπικό του καταφυγίου αν υπάρχει κάποιο ήσυχο μέρος, όπου μπορείτε να μείνετε με τη γάτα. Η παραμονή στο καταφύγιο μπορεί να είναι υπερβολικά αγχώδης και τρομακτική για τη γάτα οπότε μπορεί να χρειαστούν ορισμένα λεπτά για να ηρεμήσει κι αφήσει την προσωπικότητά της να λάμψει.

Τα περισσότερα καταφύγια θα έχουν ήδη διενεργήσει έναν πλήρη έλεγχο υγείας και η γάτα πιθανόν να έχει πραγματοποιήσει όλα τα εμβόλια και να έχει ήδη στειρωθεί. Όμως, ρίξτε μια καλή ματιά στη γάτα από τη μύτη ως τα νύχια και προσπαθήστε να βρείτε τυχόν προβλήματα υγείας.

Ελέγξτε το μικρό αποτύπωμα

Ορισμένα καταφύγια απαιτούν να υπογράψετε ένα συμβόλαιο όταν είστε έτοιμοι να υιοθετήσετε. Να το διαβάσετε προσεκτικά. Μπορεί να έχει απαιτήσεις όπως να μην χαρίσετε τη γάτα με τη μορφή δώρου. Αν σχεδιάζετε να κάνετε δώρο τη γάτα, κανονίστε ώστε ο μελλοντικός κηδεμόνας να επισκεφθεί το καταφύγιο και να συμμετάσχει στην υιοθεσία.

Γενικά διαλέξτε τη γάτα (ή τις γάτες) για την οποία νιώθετε τη μεγαλύτερη έλξη. Καλή τύχη και συγχαρητήρια για τη νέα προσθήκη στην οικογένειά σας.

Σχετικά Προϊόντα