Μήπως ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος; Μην το παίρνετε ελαφρά

 

Γνωρίζατε ότι 1 στα 3 κατοικίδια στο Ην. Βασίλειο είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο; Πολλοί από εμάς δεν συνειδητοποιούν ότι ο σκύλος μας είναι υπέρβαρος, αφού η αύξηση του βάρους μπορεί να παραβλεφθεί εύκολα επειδή γίνεται βαθμιαία, με την πάροδο του χρόνου. Ακόμα και αν συμβαίνει μπροστά στα μάτια σας, λίγα γραμμάρια εδώ, ή λίγα γραμμάρια εκεί, μπορεί να μην τα προσέξετε εύκολα. Ωστόσο, με τον καιρό μπορούν να συσσωρευτούν και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γιατί πειράζει να είναι παχύσαρκος

 

Ακόμα και αν προσέξατε ότι ο σκύλος σας κουβαλάει μερικά πρόσθετα κιλά, μπορεί να μη γνωρίζετε πόσο πολύ μπορεί αυτό να επηρεάσει την υγεία του. Ακόμα και 20% επιπλέον βάρος μπορεί να αυξήσει πολύ τον κίνδυνο να αναπτύξει ο σκύλος σας σοβαρά προβλήματα υγείας όπως σακχαρώδη διαβήτη, οστεοαρθρίτιδα, ουρολίθους ή καρδιοπάθεια.

Ακόμη, το επιπλέον βάρος μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στη γενική ευεξία, ευτυχία και την εν γένει ποιότητα ζωής του σκύλου σας, αλλά μπορεί να μικρύνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής του σε σύγκριση με ένα κατοικίδιο με υγιές βάρος.

 

Είναι ο σκύλος μου υπέρβαρος;

 

 

Ο σκύλος σας μπορεί να σας φαίνεται μια χαρά, αλλά το ιδανικό βάρος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος και τη φυλή. Ο κτηνίατρός σας θα μπορέσει να σας πει ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το σκύλο σας. Μεταξύ ιατρικών ελέγχων μπορείτε και πάλι να αξιολογήσετε αν ο σκύλος σας διατηρεί ένα υγιές βάρος. Τοποθετήστε το χέρι σας στο πλάι του, και αν είναι δύσκολο ή και αδύνατο να αισθανθείτε τα πλευρά του, τότε είναι πιθανά υπέρβαρος.

Να μερικά άλλα συμπτώματα παχυσαρκίας που μπορεί να προσέξετε:

  • Δεν είναι φανερή η μέση του ζώου
  • Το κολάρο χρειάζεται λασκάρισμα
  • Δυσκολία στο περπάτημα
  • Αργές κινήσεις
  • Λαχάνιασμα
  • Άσχημη διάθεση
  • Κοιμάται περισσότερο απ' ότι συνήθιζε

 

Τι προκαλεί αύξηση του βάρους στους σκύλους;

 

Η αύξηση του βάρους είναι το αποτέλεσμα της αύξησης του σωματικού λίπους. Αυτό συνήθως προκαλείται από υπερβολική ποσότητα τροφής, σε συνδυασμό με έλλειψη άσκησης. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συνεισφέρουν.

 

Ηλικία

Οι μεγαλύτερης ηλικίας σκύλοι είναι λιγότερο ενεργοί και χρειάζονται λιγότερες θερμίδες, και αυτός είναι ο λόγος που η διατροφή που έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με την ηλικία του είναι ζωτικής σημασίας για το βάρος και την εν γένει υγεία του.

ΦΥΛΗ

Ορισμένες φυλές σκύλων είναι πιο πιθανό να πάρουν βάρος

Στείρωση

Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο βασικός μεταβολισμός των στειρωμένων σκύλων είναι πιο αργός, επομένως χρειάζονται λιγότερες θερμίδες

Προβλήματα υγείας

Σε λίγες περιπτώσεις η πρόσληψη βάρους σχετίζεται με ένα πρόβλημα υγείας που μπορεί να χρειάζεται ειδική αγωγή

Υπερβολικό τάισμα

Οι σκύλοι με απεριόριστη πρόσβαση σε τροφή είναι φυσικό να τρώνε περισσότερο απ' όσο πραγματικά χρειάζονται — χωρίς να υπολογίζουμε και τα υπολείμματα ανθρώπινου φαγητού που του δίνουν μέλη της οικογένειας

Υπερβολικό φαγητό

Πολλές τροφές του εμπορίου είναι φορτωμένες με αλάτι και λιπαρά, κάτι που μπορεί να τις κάνει πιο γευστικές αλλά κάνει και το σκύλο σας να θέλει να φάει υπερβολικά.

 

Άσκηση μαζί με το σκύλο σας

 

Εκτός της παροχής σωστής διατροφής στο σκύλο σας, και η ενθάρρυνση της τακτικής άσκηση θα βοηθήσει στη διαδικασία της απώλειας βάρους με υγιεινό τρόπο. Να μερικές συμβουλές εκγύμνασης για ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μαζί με το σκύλο σας.

Δυναμικοί περίπατοι με το σκύλο με διαστήματα εναλλαγής

 

Βγάλτε το σκύλο σας μια βόλτα με λουρί. Σε όλη τη διάρκεια της βόλτας συνδυάστε διαστήματα με ελαφρύ τρέξιμο, με κανονικό τρέξιμο ή με μεγάλα βήματα, για να βοηθήσετε να ανέβει ο σφυγμός σας και να κάψετε θερμίδες και σεις και ο σκύλος σας.

Παιχνίδι διάτασης με το σκύλο

 

Σταθείτε με τα πόδια σας σε διάταση στο εύρος των ώμων σε προετοιμασία για λύγισμα των ποδιών. Καθώς κατεβαίνετε, αγγίξτε το σκύλο σας με το αγαπημένο του παιχνίδι. Καθώς ανεβαίνετε, σηκώστε το παιχνίδι πάνω από το κεφάλι σας για να κάνετε το σκύλο να πηδήξει για να το φτάσει. Αυτό μπορείτε να το κάνετε και στο σπίτι και σε εξωτερικό χώρο.

Κυνηγητό με το σκύλο

 

Ακριβώς όπως κάνατε με τους φίλους σας παιδί, παίξτε κυνηγητό με το σκύλο σας στο τοπικό σας πάρκο για σκύλους, στην πίσω αυλή σας ή ακόμα και μέσα στο σπίτι. Θα έχετε και οι δυο σας σπουδαία άσκηση για την καρδιά καθώς ο σκύλος προσπαθεί να σας πιάσει.

Επιλογή της σωστής τροφής σκύλου για απώλεια βάρους

 

Η τροφή που προσλαμβάνει ο σκύλος σας επηρεάζει απευθείας την εν γένει υγεία και ευεξία του. Η ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητο μέρος ενός ενεργητικού, υγιούς τρόπου ζωής. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας τροφής για σκύλους, λιχουδιών ή ανθρώπινων τροφών μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη βάρους.

Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αγωγή για έναν υπέρβαρο σκύλο. Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τη σειρά προϊόντων διατροφής Hill’s για διαχείριση βάρους για να βοηθήσετε το σκύλο σας να χάσει βάρος και να διατηρήσει μια υγιή & ενεργή ζωή.

 

* Δεδομένα σε αρχείο. Hill’s Pet Nutrition, Inc.

 

anchor

Φροντίζοντας το σκύλο σας

ΑΡΘΡΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Κέντρο φροντίδας κατοικιδίων

 

Επαναφέρετε τον υπέρβαρο σκύλο σας στο δρόμο της ανάκαμψης

 

Αν ο σκύλος σας έχει ήδη πρόβλημα με το περιττό βάρος, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάστασή του.

 

Δείτε τις επιλογές καθημερινής διατροφής