Τι πρέπει να κάνω με τον υπέρβαρο σκύλο μου

Published by
Χρόνος Διαβάσματος Άρθρου (Ελάχ.) λεπτά

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Βρείτε την ιδανική Τροφή για τις ανάγκες του κατοικίδιου σας

Όπως και οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι μπορούν εύκολα να αποκτήσουν περιττά κιλά. Δυστυχώς, οι υπέρβαροι σκύλοι έχουν μικρότερο εύρος ζωής και είναι λιγότερο ευτυχισμένοι. Επίσης, είναι περισσότερο ευαίσθητοι σε ιατρικές παθήσεις, όπως ο διαβήτης, τα αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα, οι δερματοπάθειες και η αρθρίτιδα.

Το να κρατάτε το σκύλο σας αδύνατο και σε φόρμα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατήρησης της συνολικής υγείας του.

Τι να προσέξετε

Καθώς οι σκύλοι διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε εάν ο δικός σας είναι υπέρβαρος. Όταν τον χαϊδεύετε στα πλευρά του, θα πρέπει να μπορείτε να αισθανθείτε τις πλευρές τους αλλά αυτές δεν θα πρέπει να είναι ορατές. Όταν εκτείνει το σώμα του (για παράδειγμα, όταν πηδάει) οι πλευρές θα πρέπει να φαίνονται. Και όταν κοιτάτε το σκύλο σας από πάνω θα πρέπει να έχει μια διακριτή μέση μπροστά από τα ισχία του.

Σε κάποιες μυώδεις φυλές, το περιττό βάρος κρύβεται σχετικά εύκολα. Ο κτηνίατρός σας θα μπορεί να εκτιμήσει με ακρίβεια το βάρος και τη φυσική κατάστασή του και να προσδιορίσει εάν είναι υπέρβαρος και για ποιό λόγο. Γιατί είναι υπέρβαρος;

Οι περισσότεροι σκύλοι είναι υπέρβαροι γιατί λαμβάνουν περισσότερη τροφή και είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Συχνά η εκπαίδευσή τους γίνεται με φαγητό ως ανταμοιβή και γρήγορα μαθαίνουμε πόσο χαρούμενους τους κάνει μια ιδιαίτερη λιχουδιά.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας για τη  διατροφή διαχείρισης βάρους

Ο κτηνίατρός σας μπορεί να συστήσει ένα από τα προϊόντα Hill's Prescription Diet για τη διαχείριση του βάρους. Αυτά είναι επίσης  διαθέσιμα σε "Mini" εκδόσεις για μικρόσωμα σκυλιά, τα οποία  έχουν μικρότερες κροκέτες που είναι ευκολότερο να μασηθούν.

  • Η Prescription Diet r/d Canine Mini είναι ειδικά κατασκευασμένη για να βοηθήσει το μικρόσωμο σκύλο σας να χάσει βάρος αποδοτικά και με ασφάλεια, ενώ ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας του, στη διάρκεια της περιόδου που χάνει βάρος, και είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι μειώνει το σωματικό λίπος έως και 22% μέσα σε μόλις 2 μήνεςΟρισμένες οδηγίες

Ο κτηνίατρός σας είναι το καλύτερο άτομο για να σας βοηθήσει να ορίσετε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής για έναν υπέρβαρο σκύλο, αλλά και αυτές οι οδηγίες θα δώσουν καλά αποτελέσματα:

  • Τα κουτάβια θα πρέπει να έχουν τρία γεύματα την ημέρα ενώ οι ενήλικοι σκύλοι μόνο δύο. Ο σκύλος σας αντέχει άνετα δύο ημέρες χωρίς φαγητό ή ακόμα και περισσότερο, χωρίς κάποιο βλαβερό επακόλουθο.
  • Εάν γεμίζετε το μπολ του σκύλου σας κάθε φορά που είναι άδειο ή αν τον ταΐζετε περισσότερα από δύο γεύματα την ημέρα, τότε θα πρέπει να κάνετε μειώσεις. Χρησιμοποιήστε τις οδηγίες στις συσκευασίες των τροφών για τις σωστές μερίδες.
  • Χωρίς αμφιβολία ο σκύλος σας λατρεύει το φαγητό από το τραπέζι σας, αλλά αυτός δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να πάρει τις ημερήσιες θερμίδες του. Επίσης, αν το παρακάνετε, μπορεί να συνηθίσει και να σας ζητάει συνέχεια μεζεδάκια από το τραπέζι σας.
  • Μην το παρακάνετε με τις λιχουδιές. Οι περισσότερες είναι κατασκευασμένες για να είναι ιδιαιτέρως γευστικές και αυτό σημαίνει επιπλέον θερμίδες. Πάρα πολλές και θα αρχίσετε να πασχίζετε για να διατηρήσετε τον έλεγχο των μερίδων.
  • Οι σκύλοι τείνουν να γνωρίζουν από που θα προέλθει το επόμενο κέρασμα. Εάν το κρίνετε απαραίτητο, ζητήστε από τους γείτονες και την οικογένειά σας να μην μοιράζουν λιχουδιές.
  • Κανονίστε να βγάζετε δύο καλές βόλτες το σκύλο σας κάθε μέρα. Αυτές θα κρατήσουν το μεταβολισμό του σε υψηλό επίπεδο και θα καταστείλουν την όρεξή του.
  • Ο σκύλος σας μπορεί να χρειάζεται ειδική τροφή για τον έλεγχο του βάρους. Ακόμα και εάν προτιμά την παλιά του τροφή, να επιμείνετε. Να θυμάστε ότι αντέχει αρκετές ημέρες χωρίς φαγητό. Όταν πεινάσει, θα συνηθίσει και τη νέα του τροφή. Πάντα να παρέχετε άφθονο φρέσκο νερό.

Ο κτηνίατρός σας  είναι  ειδικός στη διατροφή των κατοικίδιων και θα πρέπει να τον συμβουλεύεστε πριν μεταβάλετε τη δίαιτα του σκύλου σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε στην επόμενη επίσκεψη έναν δωρεάν έλεγχο του βάρους - αυτό θα επιβεβαιώσει επίσης το εάν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος και ο κτηνίατρος θα μπορέσει να σας συστήσει μια πορεία δράσης για να διασφαλιστεί ότι ο σκύλος σας παραμένει υγιής και ευτυχισμένος.

Σχετικά Άρθρα

Σχετικά Προϊόντα